Träningsmatch: VoIF Diana - IF Verdandi 4-1

Lördag eftermiddag och dags för VoIF Dianas andra träningsmatch för säsongen. Förra gången blev det ett stort siffermässigt nederlag mot ÖIS. Denna gång stod IF Verdandi för motståndet. Verdandi kommer denna säsong att spela i division 6.

Om förra matchen präglades av att det var dåligt med samträningen på stor plan - så var problemet denna gång att det var lite dåligt med spelare. Efter lite ringande så fick Lazar ihop tolv spelare...

Även denna gång dök det upp ett par nya killar...

Abbas var frivillig målvakt - vilket han löste med bravur, skall det tilläggas!   Utespelarna fördelades på de platser där de troligtvis skulle göra störst nytta..

Starten på denna match blev lite bättre än förra veckans något kaotiska inledning!  Redan i den 5:e minuten fick Diana en hörna och Rasmus Ahlberg sköt ett skott som målvakten räddade - men bollen damp ned framför Vanja Ilic, som enkelt slog in bollen i tom bur. Vanja skulle vi få se mer av....

Efter det tidiga målet så böljade spelet fram och tillbaka. Det var inte direkt något skönspel, men man försökte spela bollen. Verdandi skapade en del bra chanser, men Abbas i målet, avvärjde med både tur och skicklighet.

I den 32:a minuten fick Diana en frispark och efter viss kalabalik i straffområdet  tryckte Kristian Stapic in 2-0 med en kraftfull nick.

Andra halvan av första halvlek bjöd på riktigt trevligt spel från VoIF Dianas sida. Då visade killarna att man kan och vill spela fotboll, med mycket kortpassningar.

Andra halvlek bjöd på motvind och det märktes även att orken tröt och efter en utvisning på Dejan Sopotic, så hade inte Diana någon avbytare. När sedan Elvir Comatovic knappt kunde röra sig, så blev det svårt för laget. Diana krigade på och Verdandi skapade en del chanser och i den 73:e minuten kom så reduceringen. Ett friläge avslutades med ett snyggt skott i främre krysset.

Nu väntade vi i publiken på kvitteringen - för Diana gick verkligen på knäna, i detta läge!

I den 78:e min frispelade Diana Vanja Ilic, som iskall lyfte in 3-1 bollen över målvakten. I den 82:a min var det dags för Vanja att fullborda ett hattrick, ännu ett friläge resulterade i 4-1.

Denna match var ett klart fall framåt för VoIF Diana. Mycket kan naturligtvis bli bättre, men man försöker ändå spela boll! Det kommer att bli bra, ju mer säsongen framskrider!

Spelarkritik: Abbas överraskade verkligen i målet! Danne Åhs stabil i mittförsvaret. Kristian Stapic och Rasmus Ahlberg tog ett bastant tag i mittfältet. Framåt visade  Vanja Ilic mycket god klass. Måste också nämna Mohammed på vänsterbacken och Kader på mittfältet - två unga killar som verkligen krigar!

Nu väntar en  vecka med träningar och till helgen är det match mot IK Standard klockan 12.00 på Lördag den 17/3 på Hållsta IP.

Ni "gamla" Dianaspelare som är intresserade - kom gärna upp på någon av träningarna och visa intresse, ni behövs!