Träningsmatch: IK Standard - VoIF Diana 2-1

IK Standard - VoIF Diana 2-1  (2-1)

Målskytt Diana: Kristian Dahlgren

Dags för säsongens tredje träningsmatch på ett blåsigt och kallt Hållsta IP. Motståndare var IK Standard, som denna säsong huserar i division 6.

Som vanligt var omsättningen på spelare stor i VoIF Diana - roligt var dock att en del av "de gamla" spelarna var tillbaka igen- Roger Sandström, Ulf Malmström, Adam Määtä och Klas Persson , gjorde säsongsdebut. Skadelistan är dock ett problem, men denna gång slapp vi ställa upp med halvskadade spelare - ändå fick vi ihop 16 stycken....

Matchen började med att VoIF Diana tog tag  i spelet och redan efter fem minuter sköt Muhammed Ibrahimi tätt utanför stolpen. i den 12:e minuten tog Diana ledningen med 1-0 genom Kristian Dahlgren. Han skruvade upp en hörnretur i bortre krysset, snyggt - men lite oväntat för målskytten!

Diana höll sedasn ett visst grepp om matchen, men i mitten på halvleken, drabbades laget av ett par misstag, som ledde till två frilägen och mål i baken. Det tog inte många minuter för Standard att vända matchen. Resten av halvleken bjöd på en hel del chanser för hemmalaget och det var nära ytterligare ett par mål..

Andra halvlek bjöd på en liknande matchbild och det var egentligen bara Roger Sandströms inspirerade målvaktsspel - som höll Diana kvar i matchen! Mot slutet hade dock Diana ett par skott som gick tätt utanför målramen, men närmare än så kom man inte....

Sammanfattning: Den här matchen var ett litet återfall till hur den första matchen såg ut. Tyvärr fungerade inte mittfältet och det fick följdverkningar både på anfalls och framförallt  försvarsspelet! Man kan säga att försvaret blev utlämnat vid flertalet tillfällen och anfallarna blev svältfödda på bollar att jobba med.  Fungerar mittfältet - som i förra matchen - då kommer också resultaten.

Spelarkritik: Roger Sandström får priset som matchens lirare - syntes inte att han inte rört en boll sedan i oktober. Svarade för en hel rad, mycket bra räddningar! Vi minns framförallt en osannolik fotparad i mitten på andra halvlek!

Försvarets store dominant var Danne Åhs - som gjorde ett jättejobb, totalt utlämnad som han var vid flera tillfällen. Måste även ge ett omnämnande av Muhammed Ibrahimi, som gjort tre bra matcher som vänsterback.

På mittfältet slet många spelare, men ingen hade någon av sina bättre dagar. Nasir Ibrahimi får ett omnämnande för sin arbetskapacitet. Framåt försökte William Ortega och Klas Persson, de skapade några halvchanser, men avsaknad av matchvana, syntes ibland.

Nu väntar en match mot Babylon på Tunavallen den 24/3 klockan 10.00. Då hoppas vi att en del av de skadade spelarna skall komma tillbaka!