Träningsmatch: ÖIS - VoIF Diana 8-1

All vår början bliver svår - lyder ett gammalt ordspråk! Det tyckte nog Dianas nye tränare Lazar Vasilevski också!

 

Det var inte med de optimala förberedelserna som VoIF Diana kom till säsongens första träningsmatch.. Man hade inte genomfört ett enda träningspass på stor plan - man har hållit till inne i Djurgårdsskolans gymnastiksal hela vintern...

 

Många av spelarna kände knappt varandra, de hade bara träffats någon gång innan match!

När matchen väl kom igång så visade det sig att bristen på samträning - blev förödande under den första halvtimmen. Det var många som inte riktigt hittade sina positioner - det fick i sin tur till följd att målen trillade in i en strid ström. Det var många frilägen..

 

Diana försökte dock spela boll och efter en del omplaceringar inom laget, fick man en bättre stabilitet på både mittfältet och i backlinjen.

 

Under andra halvlek spelade man stundtals riktigt fyndig fotboll och det syntes att det finns en hel del potential i spelarmaterialet.

Lite synd var att det endast var fyra (4) stycken av "våra gamla" spelare, som kände sig kallade att vara med.

 

Spelarkritik: Inlånade målvakten Milorad Piperkoski svarade för ett antal bra räddningar.. I försvaret stred Ismael Roidrigues och Danne Åhs bra. På mittfältet visade Nasir Ibrahimi mycket goda takter. Framåt slet Tommie Vasilevski bra.

 

Målskytt för Diana var Dejan Sakotic - som prickade målet med ett skott efter en hörna. Dejan är också en spelare som skall ha beröm, för ett resolut spel.

 

Det är bara att kaval upp ärmarna och gå vidare - det finns en hel del bra att ta med sig från denna match!

 

Nu väntar träning på Ekängen på Måndag klockan 19.30 -21.00 och samma tid på Onsdag i Djurgårdsskolan!