2016 VETERANSERIEN  Diana - Näshulta 3-1

Vill börja med att tacka Näshulta GoIF för deras mycket generösa inställning till antalet spelare på planen. I sann "veteranfotbollsanda" gick Näshulta med på att spela med 10 man i startuppställningen - eftersom Diana inte kunde mönstra fler spelare vid avspark.

Det här var en typisk veteranfotbollsmatch - det ser man på spelarna tempo på planen! Eftersom det är mycket rutin bland spelarna - så vet man att det är bollen, som skall göra arbetet!

Bägge lagen bjöd på hyggligt passningsspel blandat med några tempohöjningar - då och då.
Näshulta var det något bättre och rörligare laget - men Diana försökte spela bollen till varandra. Det gick riktigt hyggligt - stundtals!

Plötsligt hamnar bollen hos Dianas Micke Larsson - som kraftfullt bryter fram i mitten och lyckas ta sig förbi ett par motståndare och med hjälp av ett motlägg - är han fri och kan enkelt rulla in bollen förbi målvakten.

Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka - men det blir inte något mer mål - utan VoIF Diana kan gå till halvtidspaus med ledning 1-0. (För övrigt första gången denna säsong, som laget tagit paus i ledningen).

Andra halvlek bjöd på ett Näshulta som sprang ordentligt i en kraftig medvind. VoIF Diana hade lite svårare att komma upp i planen i motvinden, men man kämpade och slet i försvaret...

Plötsligt hamnar bollen på Dianas högerkant och ett överraskande precist inlägg - når fram till Micke Larsson, som kan trycka in 2-0 med en kraftfull nick!

Nu ökade Näshulta takten och Diana blev mer och mer tillbakatryckta och en reducering kom också efter en hörna. Nu hade VoIF Diana en tung resa fram mot slutsignalen...

Plötsligt så kommer Diana upp i ett sällsynt anfall och en passning in i straffområdet når fram till Micke Larsson - som med millimeterprecision lobbar in bollen över en vilt sprattlande målvakt. Årets mål - för VoIF Diana!

Näshulta försöker sedan att komma ikapp - men VoIF Diana håller undan ända in i kaklet och kan konstatera att den första segern - någonsin -  i veteranserien är ett faktum!

Stort tack till alla som ställde upp - speciellt  till "Ladda" som ställde upp - efter ett samtal tio minuter innan matchens början (Därav bara tio spelare i startuppställningen) och till Jim Asplund, som prioriterade Diana med kort varsel och förstås Christer Hultman som oanmäld dök upp till match!

VoIF Dianas trupp till matchen var: Roger Sandström, Tommy Staafv, Dennis Lundberg, Kenneth Andersson, Jim Asplund, Micke Larsson, Niklas Karlsson, Kenneth Hultman, Justice Okoyre, Christer Hultman och Stefan Andersson

Nu blir det till att ta en funderar på hur vi skall tackla nästa säsong!