2015 VETERANSERIEN: VoIF Diana - Hällbybrunns IF 1-1

VoIF Diana - Hällbybrunns IF 1-1  (0-0)
Målskytt Diana: Micke Larsson

Tur och otur brukar jämna ut sig - säger de som förstår sig på sådant! Förra omgången förlorade Diana segern i slutsekunderna - denna gång räddade man oavgjort i sista minuten!

Den här matchen verkade det som om VoIF Dianaspelarna hade glömt att det var match, när domaren blåste igång. Hällby verkade vara mycket mer på alerten - och skapade ett par riktigt vassa chanser precis i matchstarten. Det var endast Roger Sandström i Dianas mål - som såg till att det inte blev en målmässigt katastrofal matchinledning.

Hemmalaget såg slött och stundtals oorganiserat ut i början - men alltmer som tiden fortskred, så började man så smått att skapa en del chanser. Hällbys målvakt stod för ett par bra räddningar efter bland annat ett hårt långskott från Micke Larsson. De chanser som hemmalaget skapade avslutades oftast med ett långskott, som inte ställde till några större bekymmer för bortalagets målvakt. "Tjalle" Karlsson hade ett skott som han knorrade precis utanför målvaktens vänstra kryss.

Hällby svarade för en del bra och snabba spelvändningar, som ställde till det för dianaförsvaret, som stundtals lämnades övergivna från mittfältet.  Men efter 30 minuter stod det 0-0 och målchanserna var jämnt fördelade.

Andra halvlek blev ungefär som den första - men Hällby tog tag i spelet och det blev svårare och svårare för hemmalaget att få igång något ordnat spel. Hällby skapade ett antal halvchanser och Diana skapade några halvchanser, men det kändes som om Hällby skulle dra det längsta strået...

Mycket riktigt tog också Hällby ledningen på ett närskott/friläge i den 49:e minuten.

VoIF Diana samlade dock ihop sig och skapade ett par bra chanser och fick även ett mål bortdömt för offside. När så matchen gick mot slutet, så fick Diana en frispark som Jesper Stridh slog in mot målet och Thomas Eriksson gick upp i en duell med målvakten som inte fick iväg bollen. Bollen ramlade ned framför fötterna på Micke Larsson - som enkelt kunde peta bollen i mål från nära håll.

Efter målet lyckas Hällby skapa en hörna och i samband med den kalabalik som uppstår i Dianas straffområde (vi har sett det förr genom åren), lyckas Hällby skjuta bollen i stolpen från nära håll. Man får ytterligare en hörna och samma kalabalik uppstår igen - denna gång räddar en dianaspelare på mållinjen.

Efter denna gastkramning blåser äntligen domaren av matchen och lagen får broderligt dela på poängen!

Sammanfattning: En något mindre välspelad match än premiären. Samtliga spelare har en högre nivå att ta till. Resultatet får ses som rättvist!
Spelarbetygen lämnar vi därhän, denna gång!

Nu väntar match mot IFK Eskilstuna på Balsta på SÖNDAG den 31 maj klockan 17.00!