2015 VETERANSERIEN: VoIF Diana - Jäders IF 0-0

VoIF Diana - Jäders IF  0-0

Fortfarande obesegrade! VoIF Diana kryssar vidare i VETERANSERIEN! Tre spelade matcher och tre oavgjorda matcher. Vi har mött de båda finallagen från förra året - och vi har ännu inte förlorat! Nåja, vi har inte vunnit heller....

Söndagens match mot förra årets finalister Jäders IF skulle bli en tuff avslutning på vårsäsongen. Jäder hade gått bra i serien och de har även en hel del unga och snabba spelare. Något som borde passa våra lite äldre och långsammare spelar ganska illa... Men som sagt - matchen skulle spelas....

VoIF Diana kom till spel med följande manskap: Roger Sandström, Rickard Käll, Niklas Karlsson, Erik Andersson, Jesper Stridh, Thomas Eriksson, Christer Hultman, Kenneth Andersson, Lal Berglund, Micke Larsson, Dennis Lundberg, Stefan Andersson

Ett helt nykomponerat mittbackspar med "Spagge" och Micke Larsson, visade sig bli en mycket lyckad lösning!

Matchen bjöd på ett ganska avvaktande spel i början. Jäders IF satte en väldig fart i sina anfall och Dianaförsvaret fick jobba rejält, men man fredade sitt mål på bästa sätt. Bägge lagen skapade en del halvchanser - men det blev inte så mycket mer...

Plötsligt kommer Lal Berglund runt på kanten och slår ett perfekt inlägg som Christer Hultman sätter pannan till - alla tror nog att ledningsmålet är på väg - men Jäders målvakt gör en fantomräddning och lyckas tippa bollen utanför stolpen!

Jäder fortsätter att skapa en del chanser och Roger Sandström i Dianamålet får göra ett par bra räddningar.  Plötsligt kommer Lal Berglund fri med målvakten, men tyvärr så studsar bollen lite olyckligt och avslutet hamnar över ribban..

Mållöst i halvtid och vi väntade bara på Jäders anstormning! De hade fyra avbytare - jämfört med vår enda. Det var att se fram mot en riktigt tung andra halvlek - med en kraftig motvind för VoIF Diana.

Jäder skruvade upp tempot en del och det blev mycket springa för Dianas mittfält och försvar! Men som man sprang! Man var i stort sett överallt - även om det ibland var väldigt långt hem för mittfältet.. Det går alltid lättare att anfall, än att jobba hemåt....

Dianas backlinje fick verkligen slita i andra halvlek, men tillsammans med en tumskadad, Roger Sandström i målet så lyckades man hålla målet rent från påhälsning hela matchtiden!

Sammanfattning: En match där VoIF Diana spelar efter förutsättningarna och det visade sig räcka till en poäng! Tre bra chanser för hemmalaget och någon mer farlig chans för Jäders IF - gör att resultatet inte kan anses helt orättvist.. (Sett med dianaögon)

Spelarkritik: Roger Sandström i Dianamålet höll nollan och svarade för några riktigt bra räddningar. Fyrbackslinjen med Erik Andersson och Dennis Lundberg på ytterbackarna och Micke Larsson och "Spagge" i mitten - fick slita hårt (speciellt ytterbackarna), men man löste problemen på ett bra sätt! Extra plus till Erik för ett kopiöst jagande vid några tillfällen)
Mittfältet med Lal Berglud, Jesper Stridh, Rickard Käll, Niklas Karlsson och Thomas Eriksson, fick slita hund hela matchen och de löste också sina problem på ett bra sätt. Extra plus till Niklas Karlsson - som sprang oavbrutet i 60 minuter!
Framåt var det Christer Hultman som såg till att vi fick kvar bollen i anfall. Nära att bli målskytt också...  Skall också nämna Stefan "Ladda" Andersson som kom in och avlastade vid några tillfällen..

Nu väntar en välbehövlig rehabilitering och så sätter serien igång igen  i början på augusti!

Ha en riktigt bra sommar - så ses vi i höst igen!

Bilder

Länk till SöFF:s grafik över matchen