Inför seriepremiären 2012!

Söndag 6:e maj är det dags för ännu en seriepremiär med Velociped o IdrottsFöreningen Diana!

 

Jag skall villigt erkänna att jag inte trodde att vi skulle stå här - inför ännu en seriepremiär!  Efter nesan att få lämna WO i sista seriematchen - kändes det som att VoIF Diana skulle gå mot en kvalfylld nedläggning!

 

Förra året blev inte riktigt vad vi hade väntat oss - men det blir så, när spelarna inte ställer upp och tränar. Ja, det var till och med svårt att få dem att ställa upp och spela match på slutet. 26 stycken återbud inför sista matchen! Man kan ju kanske ställa sig frågan var känslan för klubben fanns!

 

Nåväl, det var faktiskt väldigt nära nedläggning. Tränaren tackade för sig - jag förstår honom.... Men vi försökte hålla liv i föreningen under vintern. Vi fick en tid i Årbyskolan vid 19-30-tiden - alla hade klagat påde sena träningstiderna. Men tyvärr ställde spelarna inte upp nu heller....

 

När det såg som värst ut - kom Lazar Vasilevski in i bilden - han tackade JA, till att bli tränare för VoIF Diana. Med honom kom ett antal spelare, som i och för sig inte hade så mycket bakgrund i organiserad fotboll, det senaste året. Men de dök upp på träningen och såg till att skapa en härlig stämning.

 

Träningsmatcherna började och skadeproblemen blev snabbt ett större problem än vi kunde ana! Många gånger blev det lite "plocklag" med kusiner och vänner, som ringdes in i sista stund... Vi lämnade dock aldrig återbud i någon match!  Resultaten har väl inte alltid varit de bästa, vi började med 1-8 mot ÖIS. Spelarna hade knappt träffat varandra inför matchen!

 

Redan i andra matchen blev det bättre, vi spelade ut div 6 laget IF Verdandi. Sedan har det varit idel förluster! Ett genomgående tema är att vi gjort katastrofala första halvlekar, för att sedan göra riktigt bra avslutningar på matcherna.

 

Minns framförallt matchen mot St Sundby, där vi blev helt utspelade i första halvlek, för att sedan totalt köra över dem i andra halvlek. Kvicksundsmatchen var lite liknande, där andra halvlek blev riktigt bra.

 

Nåväl nu skall vi upp i ännu en seriepremiär - denna gång i division 7 nord/östra, där Södertälje FK 2 står som värd på Östertälje IP på SÖNDAG den 6/5 klockan 15.00.                                         VoIF Diana och seriepremiärer är dock inte helt kompatibla - det brukar inte gå så bra, om man säger så!  Låt denna premiär bli början på något nytt!

 

Hur ser det ut på spelarfronten? Det har varit en stor omsättning på spelare, både ut och in, om man säger så...

 

In: Dejan Sakotic, Nasir Ibrahimi, Mohammed Ibrahimi, Abbas Al-Ali, Elvir Cimirotic, Kristian Stapic, Marko Mijatovic, Tommy Vasilevski, Vanja Ilic, Kader Hassan

 

Ut: Fredrik Persson, Roger Sandström, Daniel Åhs, Danne Eriksson, Tommi Järvinen, Peter Hedblom, Hampus Lönn, Zdeslav Vrgoc

 

Tveksamma: Martin Johansson, Klas Persson, Jesper Stridh, Erik Andersson, Ismael Rodrigues, Johan Vansulin

 

Detta har gjort att truppen har blivit tunnare rent antalsmässigt - jag är inte säker på att kvaliteten har blivit så mycket sämre, men det får framtiden utvisa! En sak är säker - det har blivit bättre stämning på träningarna!

 

En annan gammal sanning är att VoIF Dianas sportsliga prestationer sällan korrelerar med föreningens ekonomi. Dvs när laget går bra - är ekonomin usel. Denna gång är ekonomin god - hoppas för en gångs skull att det inte kommer att vara en ledstjärna!

 

Nu tar vi nya tag och kör så det ryker!